Gösterilecek bir şey yok.

Başkan’dan…

1 ay önce
Makale Ayarları

Değerli meslektaşlarım,

Uzunca bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, normal hayat seyrini büyük ölçüde değiştirdiği gibi alışkanlıklarımızın da farklılaşmasına sebep olmuştur.

Bu sürecin küresel mali sıkıntılarla yoğrulması ise bizleri hem ekonomik anlamda, hem de çağın gereklerine ayak uydurabilmek amacıyla yeni kararlar almaya sevk etmiştir.

Nitekim Balıkesir Barosu’nun her daim baş tacı olan ve Türk Hukuk bilimine değerli akademik katkılarıyla adından söz ettiren dergimizi bundan böyle dijital ortamda yayınlama kararı almış bulunmaktayız. Baromuzun değişim ve gelişime açık karakteri de bu kararı almamızda bizler için bir kilometre taşı olmuştur.

Fiziki baskının beraberinde getirdiği pek çok sorunu bu sayede geride bırakacağımıza ve bundan böyle daha etkin, daha güncel bir şekilde, daha geniş kitlelere ulaşmak suretiyle hukukun hizmetinde olacağımıza inancımız sonsuzdur.

Öte yandan, çağın ihtiyaçları karşısında mecbur kaldığımız bu değişimin, özde hiçbir değişiklik yaratmayacağının da altını çizmek isteriz. Balıkesir Barosu Dergisi, dün olduğu gibi bugünden sonra da hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını ilke edinerek yürekli akademik çalışmalara imza atmaya devam edecektir.

Bu dijital dönemin, dergimizin akademik ve mesleki çizgiden ödün vermeksizin sürdüreceği yayın politikası içerisinde, siz değerli meslektaşlarımızın katılımlarıyla daha da güçlü hal alacağından ise kuşkumuz yoktur.

Kütüphanelerimizin demirbaşı halini almış bulunan Balıkesir Barosu Dergisi, bundan böyle dijital ortamda aynı düsturla yaşamaya devam edecektir.

Av. Erol KAYABAY

Balıkesir Barosu Başkanı