BALIKESİR BARO BAŞKANLIĞI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

BASIN AÇIKLAMASI

30 Ağustos; Türk Milleti için tüm anlamlarından önce zaferle özdeş olup, emperyalistlerin yurdumuz topraklarını işgal heveslerinin sona erdirildiği ve bağımsızlık temellerinin atıldığı tarihtir.

Büyük zaferin arkasındaki esas güç; Türk halkının esarete karşı ölüm pahasına özgür ve bağımsız yaşama iradesidir. Türk halkının temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi, verilen mücadelenin meşruiyet kaynağıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi orduları olarak adlandırılanTürk Silahlı Kuvvetleri ise bağımsızlık mücadelesini zafere götüren silahlı gücüdür.

Bu zafer, tam bağımsız anlayışla birlikte laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin de yolunu açmış, Türk ulusu gösterdiği özgürlük mücadelesi ile tüm uluslara örnek olmuştur.

Türk Ordusu, Türk halkının bağrından çıkmış, özgüvenini ve direnme azmini milletinden alan özelliği ile diğer ordulardan farklı bir konuma sahiptir. Milli Mücadelenin önderi, Türkiye Camhiriyeti'nin kurucu lideri, Türk ordusunun değişmez Başkomutanı Atatürk'ün tanımıyla; "Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan ve her gittiği yere medeniyet nurları taşıyan Türk ordusu" ülkenin kurtuluşundaki ve kuruluşundaki özellikli konumu nedeniyle halk nazarında bir güven kurumu olagelmiştir. Türk halkı, kurtuluş ve kuruluş kodlarına, Atatürk'ün mirasına duyarlılığı nedeniyle ordusunu ülkenin ve ulusun varlığının teminatı olarak görmüştür.

Büyük zaferin 96. yıldönümünü kutlarken, bağımsızlık ve özgürlük uğruna can veren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemizin siyasi sınırlarını küçültmenin sinsi hesaplarının gönüllü taşeronluğuna soyunanlara, emperyalizmin bölgesel tetikçiliğini yapanlara, 30 Ağustosun tarihsel derslerini hatırlatmak istiyoruz.

30 Ağustos Zaferinin 96.yılında başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gazi Meclisin Gazi üyelerine, Müdafai Hukuk Cemiyeti Kurucularına, en alt rütbedeki askere, tüm gazi ve şehitlerimize Türk Milleti huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Balıkesir Barosu olarak eseriniz, armağanınız, emanetiniz ve vasiyetiniz olan; ülkenin bölünmez bütünlüğünü, demokratik  değerleri, hukukun üstünlüğünü, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlığa ait Cumhuriyetin tüm kazanımlarını koruma ve geliştirme mücadelesini ödünsüz sürdüreceğiz."

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Av. Erol KAYABAY

Balıkesir Baro Başkanı