BASINA VE KAMUOYUNA

Hukukun varlığını ve bağımsızlığının, savunma hakkının kutsallığının savunucuları tüm avukatlar olarak, Ankara 12. İş Mahkemesi yargıcı tarafından Ankara Baro Başkanına yapılan saldırıyı kınamaktayız.

Yargının eşit, kurucu bileşenlerinin en önde geleni ve hak arama özgürlüğünün savunanı olan avukatlar, mahkeme yargıcı tarafından usulsüz ve hukuka aykırı bir biçimde duruşma salonundan çıkarılmış, bu duruma haklı itirazını dile getiren Ankara Barosu Başkanı Av.Hakan Canduran yine mahkeme yargıcı tarafından hem duruşma salonunda, hem de adliye koridorunda hakaretlere ve fiziki saldırıya maruz kalmıştır.

Bu saldırının maalesef avukatlara, baro başkanlarına yapılan ilk saldırı olmadığı açıktır. Hukuk uygulayıcısı olmak, hukukun üstünde olmayı değil, hukuki sorumluluk yüklenmeyi gerektirir.

Hiçbir kişiye yakışmadığı açık olan eylemlerinden ötürü mahkeme yargıcını ve bu haksız davranışlarını kınıyor, hakimlik mesleğinin onur ve vakarına yakışmayan bu davranışı gerçekleştiren yargıcın, meslekten uzaklaştırılması için HSK ya yapılan şikayetin sonuca ulaşması için olayın takipçisi ve Ankara Barosunun yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

BALIKESİR BARO BAŞKANLIĞI

BURADASINIZ : ANA SAYFA BARO GÜNCEL BALIKESİR BAROSU BAŞKANLIĞI BASIN BİLDİRİSİ