BALIKESİR BAROSU BAŞKANLIĞI

29 EKİM 2016 CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Ulusal kurtuluş mücadelemizi taçlandıran Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü gurur ve kıvançla kutlamaktayız.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır.

Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz.

Aynı kararlığı cumhuriyetin ayrılmaz parçası olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerini korumak konusunda da taşıyor; vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok önem veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor, Ulusumuzun ve Balıkesir halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyoruz.

Av. Erol KAYABAY

BALIKESİR BARO BAŞKANI