CMK DOSYALARI HAZIRLANIRKEN UYULMASI GEREKEN KONULAR
CMK

CMK DOSYALARI HAZIRLANIRKEN UYULMASI GEREKEN KONULAR

CMK’da müdafi/vekil olarak görev yapan meslektaşlarımızın CMK Servisine evraklarını  teslim etmeye getirmeden önce;zaman kaybını önlemek, işlemlerin hızlandırılmasını sağlamak amacıyla  aşağıdaki şekilde hazırlayarak gelmeleri önemle duyurulur.

Evraklar aşağıda belirtildiği şekilde ve sıralamada hazırlanacaktır.

SAVCILIĞA HİTABEN  IBAN NUMARASINI BELİRTEN DİLEKÇE

SGK’LI ÇALIŞAN İSENİZ MAKBUZU KESECEĞİNİZE DAİR MUVAFAKAT DİLEKÇESİ

SGK’LI OLDUĞUNUZA AİT BELGE

EXCEL TABLOSU

GİRMİŞ OLDUĞUNUZ GÖREVİN O YIL Kİ  CMK TARİFESİ ÜZERİNDEN MAKBUZUN KESİLMESİ

GÖREVLENDİRME YAZISI

KARAKOLLAR İÇİN YOL GİDER BELGESİ  (O YILIN BELİRLENMİŞ OLAN YOL GİDERLERİ YAZILACAK  YADA TAKSİ İLE GİDİLİRSE ALINAN FATURA ) EKLENECEK (B A L I K E S İ R  M E R K E Z   DE CMK GÖREVİ ALANLAR İÇİN )

ÖZELLİKLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Hazırlık belgelerinde işlemlerin hızlandırılmasını sağlamak amacıyla  muhakkak hazırlık numarası yazılacak ve uyap a isminizin ekli olması gerekmekte.

BİR ASIL BİR FOTOKOPİ DOSYASI OLARAK 2 AYRI DOSYA DÜZENLECEK

CMK TALİMAT EVRAKLARI HAZIRLANIRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR

CMK’da müdafi/vekil olarak görev yapan meslektaşlarımızın CMK gereği yapılan TALİMAT görevlendirmelerine ait ödemelerin düzenli,doğru yapılabilmesi,zaman kaybının önlenmesi için aşağıda belirttiğimiz hususlara dikkat edilmesini rica ederiz.

Bilindiği üzere; Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına göndermiş olduğu 10.07.2007 tarih ve B.03.0.CİG.0.00.00.05.-659-86-2007/36814 sayılı “İstinabe yoluyla alınan ifadelerde görevlendirilen zorunlu müdafi ve vekillerin ücretlerinin ödenmesi” konulu görüşünde ve Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 04.12.2009 tarih ve B.03.0.SGB.0.00.00.08/975/2765 sayılı “Talimat Evrakının Ödeme Yeri Hakkında” konulu görüşlerinde açıkça belirtildiği üzere talimat görevlendirmelerine ait ödemelerin hukuki yardımın yapıldığı yer dışında soruşturma veya kovuşturmanın yapıldığı yer Cumhuriyet Başsavcılığının düzenleyeceği ödeme emrine istinaden yapılması gerekmektedir.

Bu sebeple;

a) Soruşturma evresine ait talimat evraklarında,talimatı gönderen Savcılık ve soruşturma numarasının(Örnek: Milas Cumhuriyet Başsavcılığı 2016/….Soruşturma numaralı dosyası) evraklara mutlaka yazılması

b) Kovuşturma evresine ait talimat evraklarında,talimatı gönderen mahkeme ve esas numarasının(Örnek: Antalya 2.Çocuk Mahkemesi 2016/…..Esas sayılı dosyası) evraklara mutlaka yazılması

c) Soruşturma veya kovuşturmanın yapıldığı (makbuzun kesileceği) yer Cumhuriyet Başsavcılığının Vergi Numarası ile bağlı bulunduğu Vergi Dairesi bilgilerinin mutlaka eklenmesi gerekmektedir.

Evraklar her görevlendirme için ayrı ayrı olmak üzere,aşağıda belirtildiği şekilde ve sıralamada hazırlanarak talimatın geldiği savcılığa gönderilecektir.

BARODAN ÜST YAZI TALEP EDİLECEK

SAVCILIĞA HİTABEN  IBAN NUMARASINI BELİRTEN DİLEKÇE

SGK’LI ÇALIŞAN İSENİZ MAKBUZU KESECEĞİNİZE DAİR MUVAFAKAT DİLEKÇESİ

SGK’LI OLDUĞUNUZA AİT BELGE