100. YAŞ ANISINA

1920’den 2020’ye, istiklal mücadelesinin ve Cumhuriyetin her dönemine tanıklık eden Balıkesir Barosu, 100. yaşının tarifsiz gururunu yaşamaktadır.

Bu 100 yıllık süreçte Atatürk ilke ve inkılaplarından, hukukun üstünlüğünden, cumhuriyete ve laik, sosyal devlete bağlılığından asla ödün vermemiş; varoluş nedenini bütünüyle adalet duygusuna bağlamıştır.

Nice yüzyıllarda da aynı anlayış ve amaç uğrunda varlığını sürdürecek, 1920’de kuşandığı Kuvay-i Milliye gömleğini hiçbir zaman çıkarmayacaktır.

Balıkesir Barosu; 1920’den ebediyete haklının, ezilenin, adalet arayanın yanında olmaya; Onuncu Yıl Marşı’nın eşsiz dizelerinden edindiği düsturla kötülüğü ve geriliği bir hızla boğup, karanlığın üzerine güneş gibi doğmaya devam edecektir.

BALIKESİR BARO BAŞKANLIĞI