Dünya çapında yaygınlaşan ve tüm toplumları etkileyen bir konu haline gelen şiddet  özellikle kadına yönelik şiddet son yıllarda ülkemizde sık sık  gündem olmakta, kadına karşı şiddet bir türlü bitmemektedir. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli-eğitimsiz, köylü-kentli, genç-yaşlı demeden sistematik bir şekilde artmaktadır.

Son olarak Diyarbakır Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu, aleyhine boşanma davası açtığı ve koruma kararı aldığı halde doktor eşi tarafından çocuklarının gözü önünde 14 kurşunla hunharca katledilmiştir.

Kadın cinayetleri bireysel olaylar olmayıp toplumun sadece bir kesimini ilgilendirmemektedir. Toplumun kadına karşı bakışı , kadının hak ve özgürlüklerinin tanınmaması, erkek egemen anlayışın değiştirilmeye çalışılmaması, kadın üzerinden yanlış söylemlere ve beyanatlara son verilmemesi, ÖRF VE ADETLERİN KANUNLARIN ÖNÜNDE olması gerektiği gibi çağdışı ve hukuk tanımaz söylemlerin öne çıkması ve kadının birey olmasının önüne devamlı olarak set çekilmesinin sonucunda gelinen noktadır ve toplumsal bir sorundur.

Hangi makamı ve sıfatı olursa olsun eşi ve yavrularının annesi bir kadını vahşice öldüren bu düşünceyi şiddetle kınıyoruz. Türkiye “ Kadına Karşı her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi – CEDAW ” ve “ Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi – İstanbul Sözleşmesi “ ni imzalamış ve birtakım taahhütler altına girmiştir. Devletimizi bu şiddeti önleyecek her türlü tedbiri almaya ve şiddeti önleme eğitimi vermeye çağırıyoruz.

Meslektaşımız Av.Müzeyyen Boylu’ya Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Diyarbakır Barosuna ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.

ÇOCUK VE KADIN HAKLARI KOMİSYONU KOORDİNATÖRÜ

AV.ZEYNEP ERDİNER TONGUÇ