BASIN BİLDİRİSİ

24 -26 Ocak 1920 sürecinde Kuvay-i Milliye ruhuyla kurulan Baromuz, bugün 99. yaşını kutluyor.

Ne mutlu ki bize   bu şerefli Baronun içinde yer alarak; Cumhuriyetin her anına, her zorlu ve her gururlu dönemecine tanıklık etmiş, Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz bir neferi olmuş kurucuları ve üyeleri ile 99 yıla sığdırılamayan haklı gururu yaşıyoruz.

Bugün, 99. yaş günümüzde, o ilk günkü heyecanımızla bir asra göz kırpan mazimizle ulu bir çınar gibi aynı Kuvay-i Milliye ruhunu damarlarımızda hissediyor, Cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz bekçisi olmaya devam ediyoruz.

Tıpkı 99 yıl önce cübbeleriyle hukuk mücadelesi verirken, öte yandan işgalci güçlerle çarpışan Kurucu Başkan Süleyman Sadi, yardımcısı Mustafa Necati ve Baromuzun tüm üyelerinin bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle99 yıl sonra da burada ve her platformda aynı ruh, aynı azim ve aynı vatan sevgisinin bekçisi olduğumuz için çok gururluyuz.

Tarih sayfalarındaki yerini hakkıyla almış kahramanlarımızı, tüm başkanlarımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, avukatlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Balıkesir Barosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin önder hukuk kalelerindendir. Savunduğu değerlerden hiçbir şey uğruna ödün vermemiş; var olduğu günden bu yana güçlünün kölesi değil, haklının rehberi olmuştur.

Balıkesir Barosu’nun varoluş nedeni hukuktur. Beslendiği ana damarı adalettir. Bu güne kadar sosyal devlet anlayışının, laik düzenin ve hukuk devleti ilkesinin yılmaz bekçiliğini yapmış, yarın da yapacaktır.

Her türlü zor koşullarda hukukun üstünlüğü,demokratik laik cumhuriyetin korunması ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi çabasıyla yüreklerini ortaya koyan,emek veren,çaba gösteren siz değerli meslektaşlarımı,Balıkesir Barosunu yeni bir kuruluş yılına taşımış olmanızdan dolayı kutluyorum.

Bizler, Balıkesir Barosu olarak, tarihin her aşamasında hak ihlallerinin, hukuksuzlukların, anti laik girişimlerin, darbe meraklılarının karşısında durduk. Tarihin her aşamasında haklının, adalet arayanın yanındaydık. Bugün de yanındayız.

Bugüne kadar sergilediğimiz gibi bundan sonrada Balıkesir Barosu dünyada ve ülkemizde eşitlikçi, özgürlükçü, haysiyetli ve kardeşçe bakışı olan duruşunu devam ettirecektir.

99. kuruluş yıldönümümüzün mutluluğunu yaşarken, yarınlarımızda da Atatürk ilkelerinin, Cumhuriyet değerlerinin, hukuk ve adalet anlayışının bekçisi olacağımızın sözünü veriyor; adalet uğruna can vermiş tüm hukuk neferlerinin, aziz şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyoruz.

Balıkesir Baro Başkanı

Av.Erol KAYABAY