RUHSAT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Avukatın başlama ile ilgili yazısı (2 adet asıl ve ıslak imzalı)
  2. Avukatça verilecek 1.üç aylık rapor (2 adet asıl ve ıslak imzalı)
  3. Avukatça verilecek 2.üç aylık rapor (2 adet asıl ve ıslak imzalı)
  4. Adli sicil ve Arşivli kaydı (Bayanlarda yeni evlenmiş ise veya boşanmış ise eski ve yeni soyismi ile (2 Adet)
  5. 6×9 luk cübbeli 4 adet fotoğraf (Biometrik) klavuz için tıklayınız.
  6. Vesikalık cübbeli 6 adet fotoğraf (Biometrik) klavuz için tıklayınız.
  7. Levhaya yazılma ve ruhsatname alabilmesi için gereğinin yapılması şerhini taşıyan dilekçe (2 adet asıl ve ıslak imzalı)
  8. Vergi Dairesine yazı ile 949,50-TL Avukatlık ruhsat harcı
  9. SGK İl Müdürlükğü’nden, Emekli Sandığı,SSK ve Bağ-Kur kayıtlarının bulunmadığını bildirir yazı (2 adet)
  10. Türkiye Barolar Birliğine harç 300,00 TL. (T.Halk Bankası A.Ş. Yenişehir Şubesi 16000075 nolu hesaba)
  11. Askerlik Durumunu bildirir belge veya yazı (2 adet)
  12. 5 Adet karton dosya
  13. Nüfus Kayıt Örneği (2 Adet)
  14. Baro Başkanlığına ödenecek ödenekler 650,00 TL. (Giriş keseneği aidat kimlik)
  15. Avukatlık Kimlik Formu
  16. TBB.nin 2016/23 sayılı duyurusuna ilişkin dilekçe örneği için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOT

Vergi Dairelerine yatırılacak harçlarla ilgili olarak; Balıkesir merkezde ikamet edenler Kurtdereli Vergi Dairesine,Başkanlığımızdan alınan yazılarla yatırmaları gerekmektedir.İlçelerde ise yazıya gerek bulunmamaktadır.